Från svart till blond

Jag vet egentligen inte varför jag ger mig in på det här projektet igen. Jag vet att det aldrig blir så som man tror att det ska bli och att man har för stora förväntningar varje gång, ändå fortsätter jag. Ja, det handlar alltså om att jag ska gå från mitt hemmafärgade svarta hår till att bli blond. Min naturliga hårfärg är egentligen mellanbrun, men efter att ha varit ett stort fan av Kim Kardashian under en längre tid så ville jag naturligtvis ha lika mörka lockar som hon. Jag tänkte i alla fall dela med mig av mina absolut bästa tips om du vill färga håret hemma och gå från just mörk till ljus. Jag har lärt mig av mina misstag (förhoppningsvis)!

Så gör du!

  • För det första är det viktigt att du är införstådd med att du kommer gå igenom flera stadier innan du blir blond. Du kan inte bli blond på en dag utan att bränna sönder hela håret. Är du svarthårig kommer du först bli mörkbrun, brun, röd, orange, gul och sen blond. Det är alltså minst 6 gånger som du kommer behöva bleka ditt hår.
  • Hårfärg kommer inte göra något alls. Du måste bleka håret! Bäst är om du gör många slingor vid olika tillfällen istället för att bleka hela håret på en gång.
  • Var beredd på att behöva klippa bort en hel del trasiga toppar efteråt. Topparna är nämligen väldigt känsliga och kan lätt brännas.
  • Lär dig vilka färger som balanserar varandra. Om du har mycket rött i ditt hår ska du välja blekmedel med blåa toner. Har du kommit till det gula stadiet väljer du lila toner istället.
  • När du är färdig med blekningarna så se till att lägga i en färg som gör håret mer naturligt blont. Att bara bleka om och om igen kommer bara att se hemskt ut till slut.