Häng på stan

Idag har jag egentligen inte haft något speciellt för mig alls. Jag var ute med en tjejkompis tidigare och hängde nere på stan. Även fast jag bor i Stockholm och varit inne på ”Plattan” miljontals gånger så blir jag lika förvånad varje gång jag är där. Hur kommer det sig att det finns så många skumma människor och varför samlar sig alla på en och samma plats? Och vad är det egentligen med alla duvor som bor där. Duvorna är inte rädda för det minsta lilla.

Även om jag kan tycka det är trevligt att gå runt i stan så börjar jag att tröttna rätt så mycket. Det är så mycket människor hela tiden och man får ständigt knuffa och putta för att kunna komma förbi. När vi satt och käkade lunch så pratade vi nämligen om man borde lämna landet och testa på att bo utomlands ett tag. Vi är båda unga fortfarande och ingen av oss är i ett förhållande. Då känns det som att man har mer frihet att uppleva sådana här saker. När jag har barn och man vill jag bo i trygga Sverige, men innan dess vill jag se vad världen har att erbjuda.

Flytta eller inte?

Om det blir någon flytt eller inte kan jag dock inte svara på just nu. Jag har kikat lite på hemsidor som erbjuder kundtjänstjobb i t.ex. Spanien och Grekland, men på något sätt så känns det lite för oseriöst (även om det kanske inte alls är så). Jag får bilden av att jag och min kompis kommer att bo i någon form av kollektiv där alla arbetar på samma arbetsplats. Det står nämligen att man får hjälp med boende om man ansöker och får jobbet, men jag tror knappast att de kommer erbjuda varje person en helt egen lägenhet. Eller?