Vill han bara vara vän eller mer?

Jag har en killkompis som jag har känt väldigt länge. Både han och jag har dock varit i längre förhållanden och under den tiden så har vi inte haft kontakt, inte mer än att vi likeat bilder på sociala medier. För ett tag sen så blev jag singel och det verkade som att han blev det i samma veva. Vi började hänga och tog upp kontakten igen, vilket jag tyckte var riktigt kul. Vi gick ut och festade tillsammans, lunchade emellanåt och pratade massor i telefon. Jag ska ärligt säga att jag inte vet om mina känslor för honom förändrades under den här tiden, eftersom vi umgicks så otroligt intensivt.

Efter att vi hade hängt nästan varje helg under 1-2 månaders tid så valde han dock att gå tillbaka till sitt ex. De har barn tillsammans, så på ett sätt förstår jag. Det var bara det att han ljög om det för mig, utan att egentligen ha någon speciell anledning. Nu hör han bara av sig lite då och då när han är på jobbet och jag vet att hans ex aldrig har tyckt om mig. Sms:en han skriver får mig dock att tro att han kanske har ett intresse för mig som inte har funnits tidigare.

Konstiga sms

Jag har i alla fall börjat att få en del konstiga sms och jag kan inte förstå varför han inte vill att hans tjej ska veta att vi har kontakt. Det får mig att tro att han känner något för mig som han inte vill vara ärlig om. Han skickar t.ex. bilder och säger att han tycker jag är fin, samtidigt som han ändå valt att gå tillbaka till henne. Jag har inget intresse alls, så jag kan inte bry mig mindre, men jag tycker någonstans att det är väldigt oschysst mot hans tjej. Frågan är då, är han bara vänskaplig eller vill han något mer och borde jag pausa vänskapen för att inte skapa problem?